Na Rzecznej brakuje toalety. Ale i tak to najlepszy plac zabaw w mieście.
Jak sie dostac na plac zabaw przy szkole podstawowej nr 2? Jest dostepny dla kazdego mieszkanca Piotrkowa czy tylko dla uczniow szkoly?
Niestety plac zabaw przy szkole podstawowej nr 2 ,który został wybudowany z budżetu obywatelskiego jest tylko dostępny w godzinach pracy szkoły . Później wszystkie bramy, furtki są zamknięte . Aby do placu się dostać jakimś cudem, trzeba pokonać stromy nasyp betonowo ziemny przy murze sali gimnastycznej . Co na to władze miasta.
,
c
A chciałam przy okazji tematu placów zabaw zapytać, kto jest administratorem placu zabaw przy "tuż-tuż"? I dlaczego już od dłuższego czasu jest zamknięty?
Przyznam, że do placu przy ul. Rzecznej mam daleko. Nie wiedziałbym o nim gdyby nie to, że kiedyś wybrałem się na wycieczkę rowerem po obrzeżach Piotrkowa. To było chyba w ubiegłym roku. Zdumiało mnie to, że na tym miejscu jest tyle osób - zarówno dzieci i osób dorosłych, grających w piłkę, jeżdżących na rowerach i rolkach. Wydaje mi się, że jest tam zgrana społeczność.
Plac na litewskiej jest super tylko przydało by się więcej ławeczek i parkingów bo ludzie nie mają gdzie siedzieć i postawić auta, chociaż naprawdę meneli jak by trochę mniej tylko jeszcze te smrodzące kamienice dookoła trzeba ogarnąć i będzie LUXUS no i ul. Litewska mogła by mieć nowe chodniki, parkingi i progi zwalniające tak przy okazji i będzie ładnie :)
Na Rzecznej zawsze jest dużo dzieci. Są dni, kiedy wszystkie ławeczki są zajęte i nie ma gdzie usiąść. A tych ławeczek tam sporo jest. Przydałaby się jakaś wiatka gdzie można byłoby usiąść z dzieckiem pod zadaszeniem, no i oczywiście toaleta. Place zabaw przy "blokach" nie muszą mieć toalet, bo mieszkańcy mają blisko do domu, ale Osiedle Szczekanica jest rozległe, nie mówiąc już o tym, że na ten plac zabaw przyjeżdżają ludzie z całego miasta i nawet spoza. Rozmawiam z innymi mamami i mówią to samo.
Taka uwaga, fajnie by było gdyby każdy plac zabaw był wygrodzony płotkiem z jednym wejściem/wyjściem, tak aby rodzic mógł posiedzieć na zewnątrz na ławce, czytając gazetę ale jednak miał kontrolę nad ewent wyjściem dzieciaka.
Może miasto pomyśli o placu zabaw na osiedlu Sadowa przy blokach i wieżowcu. Panie prezydencie???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!